zaterdag 20 december 2014

Jongeren register Wintertour 2014

Tijdens het weekend van 20 en 21 december werd dit jaar de Jongeren Register Wintertour 2014 gereden. Omdat de oranje nog steeds uit elkaar ligt, en ik geen andere Volvo heb op dit moment, had ik al vroeg Adrienne Boonen benaderd of we weer met z'n drieën konden gaan rijden. Ze zag het wel zitten en het leek haar ook heel erg gezellig.

Op 20 december zijn Demi en ik al vroeg naar Fort Spijkerboor gereden om daar de auto af te zetten. Vervolgens zijn we met de Amazon door gereden naar Nordicar, waar de rit zou starten. Hier aangekomen hebben we even een rondje gelopen door de showroom om inspiratie op te doen, ook heb ik geïnformeerd naar het bevestigingsmateriaal van de koppelingset en de versnellingsbak op de motor. Helaas stond dit niet bij hun in het systeem, en uit de Volvo onderdeel boeken konden we de maten niet opmaken. Wat wel leuk was om  te zien, was dat een aantal equipes niet uit het jongeren register kwam, maar ook uit de de rest van de Volvo Klassieker vereniging.

Na nog een beetje bijgepraat te hebben met wat andere jongeren, kregen we een korten uitleg van de organisatie over de rit (Rob Spoon, Ruud Klok en Oscar Keur). Hierna zijn we met goede moed in de auto gestapt. Tijdens de uitleg werd al aangekaart dat het een lastige rit zou worden, bestaande uit 10 secties. Tijdens sectie 1(bol-pijl met een creatieve twist) waren we al een aantal keren verkeerd gereden. Na een half uur proberen en de route meerdere keren narijden zijn we toch bij de start van sectie 2 gekomen (visgraat diagram/strippenkaart). Deze ging goed alleen kwamen we op het einde niet helemaal goed uit. Na het goed analyseren van de kaart en de methode van sectie 3(gedeeltelijke straatnamen) konden we de route weer oppikken.

 
Het laatste stuk van sectie 3 bleek toch een uitdaging te zijn aangezien de beschrijving heel erg cryptisch was (van laan naar laan, laan word weg en weer laan ect.) uiteindelijk was het de bedoeling dat we om half 1 bij de lunch locatie aan zouden komen. Helaas was dit door ons niet gehaald en konden we pas om 4 uur aan het eten. Gevolg hiervan was dat we in het donker de auto weer instapten. Wij dachten: zo erg kan dat toch niet zijn, helaas bleek toen dat sectie 4(afslaan bij beschreven objecten) vrij lastig werd in het donker. Na nog anderhalf uur samen met de wagen van Walther Pondman en inzittenden rondjes gereden te hebben in het donker zijn we naar de zee gereden en daarna hebben we de wagen van Thijs Adegeest opgehaald bij Nordicar. Hierna zijn we in colonne terug naar fort Spijkerboor gereden. Na lekker gebbq'd te hebben, bleek dat we niet als allerlaatste eindigt waren en daar waren we al heel erg trots op. Aangezien Fort spijkerboor ook een museum is zijn we 's nachts nog maar een rondje door het fort gaan struinen.



Ik wil de organisatie toch nogmaals bedanken voor de leuke rit, ondanks dat hij zo lastig was, hebben we het heel erg gezellig gehad. De unieke slaap locatie zal lastig te overtreffen zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten